Serverrumskøl

Sikring af den daglige IT-drift

Udviklingen inden for servere går stadig i retningen af mindre enheder med endnu mere processorkraft. Af pladshensyn pakkes enhederne ofte kompakt sammen. Den kompakte indretning og de kraftigere servere medfører en voldsom varmebelastning, der stiller store krav til konstant og uafbrudt køling.

De fleste virksomheder er dybt afhængige af, at IT-systemerne altid er i drift. Derfor er opretholdelsen af en konstant temperatur i serverrummet en absolut forretningskritisk faktor. Vi løser køleopgaver med forskellige former for downflow-anlæg, bagdørskølere (on-rack), fancoils, osv. Disse sørger for optimal køling af hver enkelt server. Afhængigt af opgaven, finder vi den kølemetode, der bedst matcher behovet.

Da serverrummet og køleanlægget tilsammen udvikler en voldsom varmemængde er der som oftest mange penge at spare ved genvinding af varmen fra netop et serverrum.

I tilfælde, hvor vi ikke kan udnytte overskudsvarmen, tilbyder vi ofte at kombinere køleanlægget med frikøling, hvor luft udefra benyttes til kølingen såfremt udetemperaturen er tilstrækkelig lav – f.eks. under 15°C. Fordelen ved frikøling er, at der kan spares mange penge og store mængder af energi i perioder med lave udetemperaturer.